Overig Werk 

 
 

Aan het eind van een dag schilderen zijn de kleuren op het palet meestal behoorlijk door elkaar gesmeerd. Toch is in die kleurenbrij soms een heel mooie vlek te zien. Een prachtig schilderijtje waarbij je fantasie op hol slaat, maar waar je echter niet veel aan hebt. Het is te klein en niet alle details en vormen zijn zoals je ze zou willen zien. Om er toch iets mee te doen heb ik een aantal van die vlekken indertijd als uitgangspunt voor drie acrylverf schilderijen gebruikt: Terra Incognita I, II en III. Zie hierboven.

 

Tegenwoordig zijn er andere mogelijkheden. Ik heb een vel papier op de natte verf op het palet gelegd. Na verwijderen en drogen van de verf heb ik het papier gescand en de afbeelding vergroot tot het gewenste formaat en er met een digitaal tekenprogramma verder in gewerkt. Dit resulteerde in 44 platen die door uitgeverij Philip Elchers in boekvorm zijn uitgebracht.

Het boek heeft als titel ‘Vreemde Gebieden’ en bevat, behalve een voorwoord van Sara van Epenhuysen, geen tekst. Hieronder staan drie plaatjes uit het boek.

 

VREEMDE GEBIEDEN 7

 

VREEMDE GEBIEDEN 11

 

VREEMDE GEBIEDEN 15